top of page

Våra
poolprodukter

Vi jobbar med ett flertal grossister och kan leverera alla typer av poolprodukter. Nedan finner ni mer information om våra vanligaste kategorier som liners, värme, styrning och pooltak samt länk till webb shoppen.

Är det någon specifik produkt ni söker men inte hittar kontakta oss så kan vi säkert lösa det. 

ariopen.jpg
Cirkulationspumpar
Liners
Värme
Automatik
Pooltak och täcken
Belysning
Trappa & Stege
Kemi
Lyxpool & Special
Sarg
Poolrobotar & damsugare

Liner är själva poolstommens insida. Det material du klär poolen i och som kommer påverka vilken färg vattnet i poolen ser ut att ha. Liner kan beställas för att tåla olika värme 30, 33 eller 35 grader. Liner kan också beställas med eller utan fris som bryter av med mönster och annan färg. 

Man kan även välja svetsad liner för att få den perfekt sträckt och tjockare. Linern blir då mer tålig /mindre känslig mot sprickor och skador. Vi kan erbjuda svetsad RENOLIT liner i Stockholm och uppsalasområdet. 

Det går också att kakla en liner med keramiska plattor eller kompositmaterial. Kontakta oss för rådgiving. 

Liner

IMG_2477_crop-1024x683.jpeg

Rostfritt 
eller
Plast?!

Inloppen och breddavloppet/skimmern samt poolbelysning beställs i plast eller rostfritt stål. Rostfritt håller förstås längre och anses av många se mer exklusivt ut. Plast är mindre kostsamt och är också en förutsättning om man vill köra saltklorinator. Rostfritt är lite drygt dubbelt så dyrt som plast.  

Vi beställer alla rostfria detaljer från den svenska pooltillverkaren Pahlen, vilka vi är officiella återförsäljare för. Du hittar ett urval produkter direkt i webshoppen, för färdig poolpaket väljer du rostfritt som alternativ, för övriga detaljer i rostfritt kontakta oss för personlig service. 

skimmer-classic.jpg

Automatik 

För att göra poolen så lättskött och självgående som möjligt så finns olika typer av automatik och fjärrstyrda lösningar att tillgå som komplement eller alternativ. Det vanligaste är någon form av automatisk dosering av kemin samt appstyrd belysning, men det går också att ha full automatik som även integrerar backspolning samt fjärrtsyrt pooltak. 

Läs mer 

Belysning

Poolbelysning skapar stämning och sätter fokus på poolen kvällstid. Tänk på att vi i Sverige ofta har pooltäcke på kvällstid dock så har man inte ett genomskinligt pooltak så förloras en hel del av effekten. Poollamporna beställs i plast eller rostfritt. Vi säljer endast lampor med LED vilka kan fås med olika styrka. Standard lampan har vitt ljus men det finns även RGB. Beställer man RGB tar man med fördel även styrning till belysningen (knepigare att ändra färg annars). Det går även att beställa dimbara lampor. 

Man kan sätta så många lampor man vill men för pooler mindre än 8x4 har man i regel 1 lampa, och för pooler 8x4-9x4.5 2 lampor. 10x5 pooler har ofta 3 lampor. Ni hittar ett urval lampor i webbutiken, kontakta oss för personlig service då vi kan leverera alla typer av lampor samt även hjälpa till med trädgårdsbelysning och pool/trädgårdsdesign runt poolen. 

poolbelysning-poolgiganten.jpeg

Pooltak
& överdrag

Merparten av värmeförlusten i en pool försvinner uppåt (värme stiger), ett skydd eller pooltak minimerar således värmeförlusten och minskar uppvärmningskostnaderna. Pooltaket eller skyddet förhindrar även nedskräpning. Oavsett om man har träd och växtligheter i närheten eller inte så kommer det skräp i poolen i form av insekter, löv, pollen och annat. Poolskyddet hindrar att detta faller i vattnet när du inte använder poolen och således inte behöver spendera så mycket tid på städning. Pooltäckningen har även en viktig funktion för säkerhet och vinterstängning. Har du inte ett poolskydd som klarar vikten av djur och barn måste du sätta staket runt poolen för att uppfylla de säkerhetskrav som följer med pool.

 

Se våra pooltak och överdrag:

ari natt.jpg

Pooltaket AriFlat. Läs mer om Ari och andra modeller här

pooltak
csm_gullbergjansson_zodiac_cyclonx_pro_rc44006_low_165a544685.jpeg

Städning & robotar

Breddavloppet eller skimmern som den kallas är där vattnet åker in från poolen och förs vidare till filtreringen. En större pool kan behöva flera skimmers. Traditionella skimmers är fyrkantiga och vattennivån ska fyllas till ungefär hälften av denna. Med ett smalt breddavlopp får man dels en estetiskt snyggare lösning som höjer vattennivån. Våra rostfriabreddavlopp  är från Pahlens, där man tagit fram nya infinity breddavloppet för ännu högre vattennivå (men utan att skapa äkta overlfow eller infinity). Tänk på att det är rekommenderat att komplettera med en nivåvakt så inte vattnet hamnar under breddavloppet och riskerar att pumpen går torr. Läs mer om baddjup under "planera poolbygget" Länk.

bottom of page