top of page
t2_article-Jetswim-motion-athlete-1590162275.jpg

Rening, kemi 

filtrering & pump

Produkterna som hjälper dig få klart vatten

Shadow

Så planerar du ditt poolbygge 

Denna guide tar dig steg för steg genom din poolplanering 

Håll värmen i

poolen

Värmepumpar , solfångare, eller värmeväxlare?

Using a Touch Phone

Automatik

i poolen

Automatisera och 

fjärrstyr poolen

Smal skimmer

Vilken typ  av skimmer ska man välja?

skimmer-classic.jpg

Rostfritt eller plastt

Rostfitt eller plast ?

För och nackdelar

meny

  Planera
  Poolbygget

Det är en hel del val att göra när man planerar sin pool. Vi har därför sammanställt sånt som kan vara bra att tänka på och känna till. Vad är det största kostnaderna, vad är en lagom storlek, vilken teknik behöver man, vad kan an göra själv och så vidare.  En av de mest grundläggande delarna är tillexempel om man ska gräva ned poolen eller ha den ovan mark alternativt delvis nedgrävd.

Läs på vår sammanställda lista här 

Wide-Mouth-600x400.jpeg

Se våra olika breddavlopp i webbbutiken

Smalt
Breddavlopp

Breddavloppet eller skimmern som den kallas är där vattnet åker in från poolen och förs vidare till filtreringen. En större pool kan behöva flera skimmers. Traditionella skimmers är fyrkantiga och vattennivån ska fyllas till ungefär hälften av denna. Med ett smalt breddavlopp får man dels en estetiskt snyggare lösning som höjer vattennivån. Våra rostfriabreddavlopp  är från Pahlens, där man tagit fram nya infinity breddavloppet för ännu högre vattennivå (men utan att skapa äkta overlfow eller infinity). Tänk på att det är rekommenderat att komplettera med en nivåvakt så inte vattnet hamnar under breddavloppet och riskerar att pumpen går torr. Läs mer om baddjup under "planera poolbygget" Länk.

Liner är själva poolstommens insida. Det material du klär poolen i och som kommer påverka vilken färg vattnet i poolen ser ut att ha. Liner kan beställas för att tåla olika värme 30, 33 eller 35 grader. Liner kan också beställas med eller utan fris som bryter av med mönster och annan färg. 

Man kan även välja svetsad liner för att få den perfekt sträckt och tjockare. Linern blir då mer tålig /mindre känslig mot sprickor och skador. Vi kan erbjuda svetsad RENOLIT liner i Stockholmsområdet. 

Det går också att kakla en liner med keramiska plattor eller kompositmaterial. Kontakta oss för rådgiving. 

Liner

IMG_2477_crop-1024x683.jpeg
Liner
smaltbreddavlop

Rostfritt 
eller
Plast?!

Inloppen och breddavloppet/skimmern samt poolbelysning beställs i plast eller rostfritt stål. Rostfritt håller förstås längre och anses av många se mer exklusivt ut. Plast är mindre kostsamt och är också en förutsättning om man vill köra saltklorinator. Rostfritt är lite drygt dubbelt så dyrt som plast.  

Vi beställer alla rostfria detaljer från den svenska pooltillverkaren Pahlen, vilka vi är officiella återförsäljare för.

skimmer-classic.jpg
Rostfritt

Belysning

Poolbelysning skapar stämning och sätter fokus på poolen kvällstid. Tänk på att vi i Sverige ofta har pooltäcke på kvällstid dock så har man inte ett genomskinligt pooltak så förloras en hel del av effekten. Poollamporna beställs i plast eller rostfritt. Vi säljer endast lampor med LED vilka kan fås med olika styrka. Standard lampan har vitt ljus men det finns även RGB. Beställer man RGB tar man med fördel även styrning till belysningen (knepigare att ändra färg annars). Det går även att beställa dimbara lampor. 

Man kan sätta så många lampor man vill men för pooler mindre än 8x4 har man i regel 1 lampa, och för pooler 8x4-9x4.5 2 lampor. 10x5 pooler har ofta 3 lampor. 

poolbelysning-poolgiganten.jpeg

Pooltak
& överdrag

Merparten av värmeförlusten i en pool försvinner uppåt (värme stiger), ett skydd eller pooltak minimerar således värmeförlusten och minskar uppvärmningskostnaderna. Pooltaket eller skyddet förhindrar även nedskräpning. Oavsett om man har träd och växtligheter i närheten eller inte så kommer det skräp i poolen i form av insekter, löv, pollen och annat. Poolskyddet hindrar att detta faller i vattnet när du inte använder poolen och således inte behöver spendera så mycket tid på städning. Pooltäckningen har även en viktig funktion för säkerhet och vinterstängning. Har du inte ett poolskydd som klarar vikten av djur och barn måste du sätta staket runt poolen för att uppfylla de säkerhetskrav som följer med pool. Se våra pooltak och över drag här

ari natt.jpg

Pooltaket AriFlat. Läs mer om Ari och andra modeller här

pooltak
Belysning
bottom of page