top of page
On the Phone

TEKNIK

Automatisera din pool

Sänk elförbrukningen

Hur automatiserad kan poolen bli?

Det är viktigt att klargöra att en pool alltid kommer behöva en hel del manuell skötsel. Framförallt vid uppstart efter vintern eller första gången man driftsätter den, och när den ska stängas för vintern. Men det vardagliga underhållet kan minimeras och förenklas med automatik. 

Det vanligaste inslaget är automatiserad klor och PH dosering. Man fyller då behållare med flytande klor och PH (som givetvis måste fyllas på ibland). Det kan behövas viss justering i början och kontroll emellanåt men annars så sköter denna lösning det mesta.  

Detta medför dock inte att poolen är självgående. Beroende på typ av tomt och bruk av poolen så kommer poolen att skräpas ned förr eller senare. Löv, hår och insekter fastnar i filterkorgen och behöver tömmas, oftast minst en gång i veckan, i bland varje dag. Detta finns ingen automatik för. 

Sandfiltret, oavsett vilket media man har valt behöver också backspolas. Det finns dock automatik för detta men är ovanlig och kostsam.  Poolrobot kan sköta damsugningen men någon måste koppla in och sänka ned roboten i vattnet samt ta upp roboten och när den är klar rengöra filtren på roboten och "tömma" den. Pooltak och lameller finns med fjärrkontroll och/eller app och lika så kan man sköta belysningen med app eller fjärrkontroll. Numera finns också många bra poolvärmepumpar med wifi så man kan följa och styra värmen i mobilen. 

Marina 3.png

 Sänk
elkostnaden

En stor del av elkostnaden för att driva en pool utgörs av cirkulationspumpen. En pump har ofta bara ett läge - full styrka. Att stänga av pumpen som vissa gör är inte att rekommendera. En frisk och ren pool skall ha cirkulation 24/7 , däremot är det onödigt att pumpen kör full full styrka 24/7. Är poolen väldigt nedsmutsad eller man vill värma upp pumpen någorlunda fort, ja då är det bra om vattnet pumpas igenom så fort som möjligt, men i övriga lägen kanske man bara vill köra pumpen på  30-50% effekt. Pumpar med inbyggd varvtalstyrning eller "dimmer" är dyra, men att köpa till en isaver är en besparing som snabbt fås igen. Den kopplas lätt in till och kan ställas in med lika scenarion för färdiga cykler eller ändras manuellt vid behov.

Ca pris: 3700 kr

frekvensomvandlare-iSAVER.png
minimaster-display.jpeg

Automatisk dosering

Vi erbjuder flera varumärken för automatisk klordosering och/eller PH dosering. Minimaster och PoolEasy några av våra mest populära

Till butik
aseko-NET.large_.jpg

Automatik till nästa nivå

Med Asin Aqua får man full kontroll över vattenkvalite och automatdosering med fjärrstryning via app. Denna ihop med Mundo filter med sidoventil och sedan en s.k Besgo-ventil gör att man även kan automatisera backspolningen

Till butik

WiFi styrd 
poolvärme

Flera av våra värmepumpar har WiFi uppkoppling och kan övervakas och styras via app.

 

Kopplar du värmen till bergvärmepumpen via en värmeväxlare så behöver du istället en ny modern bergvärmepump som ha agen wifi styrning och reglerar då detta i den appen. 

Image by Drew Dau
bottom of page