top of page
Mobilia-Vondom-Surf-Sun-Chaise-Slider-5.jpeg

Infinity pool och solstolen Surf från Vondom 

Skapa din Drömpool

Att planera sin pool är ett stort projekt så ta gärna en personlig kontakt så hjälper vi er ta fram ett förslag. Bor ni i Stockholm kan vi även ta fram en totaloffert inklusive montering, grävning och förarbete. Vi kan även hjälpa till att designa och bygga hela poolmiljön med plattläggning, trädgård och trädäck. Vi samarbetar med flera trädgårdsdesigners. 

Vi är återförsäljare för en rad olika varumärken och kan handplocka ihop en unik pool för att passa just era förutsättningar såväl som att förmedla paket från våra partners Miamipool, Poolstore, Pahlens och Dorpol. Nedan finner ni information om olika typer av pooler och exempel på detaljer man kan skräddarsy, ni ser även pris på några av våra färdiga poolpaket för respektive typ.  

Läs även gärna mer under "Så planerar du ditt poolbygge" som går igenom mycket av vad som är bra att tänka på. 

Poolskydd & tak

Poolrobotar

Luxurious Pool

Vilken typ av pool ?!

Med typ av pool menas vilket material poolens väggar ska vara gjort av. Det valet påverkas i regel av vilken form poolen ska ha och om den ska vara ovan eller under mark, samt om man har specialönskemål som overflow, infinity, inbyggd jacuzzi eller sittplatser i poolen, en djupdel, kaklad pool eller dylikt. Endast fantasi och budget sätter gränser för vad som är möjligt. Det finns oss veterligen ingen typ av pool som vi inte kan hjälpa er att bygga. 

Poolens väggar gjuts antingen i betong omgiven av isolerande frigolit, kallad Thermopool, i färdiga element, i stål eller helt färdgigjuten pool i polykarbonat alternativt glasfiber. Undantaget är naturpooler men även dessa behöver oftast också någon form av stöttande väggar. Till höger ser ni våra olika alternativ, klicka på respektive alternativ eller bläddra ned för mer info och prisexempel. Mer info om ovanmark eller nedgrävd pool hittar du under

"så planerar du ditt poolbygge"

vilken pool

Teknik & POOL PRODUKTER

Här hittar du information om olika tekniklösningar, liner, värmepumpar poolrobotar mm. du kan beställa flera av produkterna separat i vår webbshop , skicka en offert förfrågan eller skräddarsy ditt kompletta poolpaket i samråd med oss.  Läs mer 

TAK och annan pooltäckning

Säkra poolen från skräp, olyckor och värmeförlust genom en genomtänkt pooltäckning.  Se våra alternativ här  

Image by Drew Dau

THERMO
POOL

Thermopoolen är en av de mest populära typerna av pool just nu. Formen till poolen utgörs av frigolitblock, kallade thermoblock, som fylls med betong. Det gör denna typ av pool lätt att bygga och ger stor flexibilitet avseende format & form, till exempel om man vill att en del av poolen ska sticka upp ovan mark. Poolen behöver stå på en betongplatta och en stor del av kostnaden är själva betongarbetet och gjutningen vilket alltså måste beställas separat. Det finns två typer av thermoblock "vanlig" och med hård insida.  Kontakta oss för offert eller se färdiga  paketförslag o läs mer om Thermopool  här

250 000 kr!

8x4 komplett thermopool

Helgaveltrappa 

Liner 

Led belysning 

Invertervärme

Pooltak 

15 År

Garanti

Komplett pool prisexempel
7 meter
Pris: 87 500 kr *

* Priset inkluderar nedanstående exklusive frakt 

Thermopool 3.5 x 7 x 1.5 

Poolstomme + liner enfärgad 32 grader 

Breddavlopp och inlopp 

1 LED lampa 

Filter och pump 

Startkitt kemikalier, håv mm. 

Anslutningspaket med kopplingar och rör

Stege 

thermopool

Riktig mosaik

Kaklad pool är ett alternativ till liner. Man slipper plastbaserad produkt och dess kemikalier, behöver inte oroa sig för att det blir för hög temperatur eller veck i linern. Kaklade pooler är vanligare inomhus då det finns viss risk för att mosaikplattorna skadas av isbildning under vintern, men frosttålig mosaik som skall vara utan nät på baksidan börjar bli allt mer efterfrågat. I Stockholm har vi hantverkare som kan erbjuda skräddarsydda kaklade pooler men vi kan även erbjuda Tjälldens förberedda paket för kaklad pool.  Underlaget och skarvar är särskilt viktiga vid kakling av pool vilket Tjällden har tagit fram en paket lösning för. Kontakta oss för mer info och offert på tjälldens lösningar. 

Se även Tjälldens PDF om hur man kaklar poolen här

mosaikpoo
Miami-Pool-Kidney4984.jpeg

STÅLPOOL

25 år garanti

Stålpool är ett smidigt alternativ som vi erbjuder två olika leverantörer för. Svensktillverkad stålpool från

Miamipool som inte behöver betongplatta men har begränsat med tillval, eller stålpool från Poolexperten som behöver betongplatta men har större flexibilitet av tillval.  Stålpool går fort att bygga. Poolstommen kommer normalt med stöttor som håller emot vattentrycket, något man måste tänka på vid grävning då ca 1 meter vid vardera sida extra behöver grävas ut. Poolen kan även stå ovan mark men måste då förstärkas. Stålpoolen behöver inte tömmas på vatten under vintern så länge du har ett bra pooltäcke.

Läs mer

25 År

Garanti

Komplett stålpool
7 meter. Pris: 129 000 kr 

Stålpool 3.5 x 7 x 1.45 

Poolstomme 

Breddavlopp och inlopp 

1 LED lampa 

Filter och pump Trendline

Liner enfärgad 

Stege

Startkitt kemikalier, håv mm. 

Anslutningspaket med kopplingar och rör 

stålpool

MAGIline

Hållbarhet & Lyx i unik kombination

Premium poolen av betongpooler. Denna pool byggs som en Thermopool men blocken är istället av återvunnen formstark plast och kommer som färdiga väggar/element vilket sparar mycket tid. Bokar du poolen som MagiLine paket så ingår självreglerande kemikalie dosering, appstyrning, extra effektiv rening, självsträckande liner, inbyggd pump och rördelar som snabbar på montering mm.  

20 År

Garanti

Komplett pool
7 meter. Pris: 150 500 kr 

MAGIline 3.66 x 7 x 1.40 

Poolstomme m liner

Breddavlopp och inlopp 

1 LED lampa 

FX Filter och pump och autodosering

Startkitt kemikalier, håv mm. 

Anslutningspaket med kopplingar och rör 

image-rs-magiline.jpeg
magiline

Glasfiber & PP pooler

15 År

Garanti

Glasfiber och så kallade PP pooler kommer som en färdig-gjuten form inklusive eventuell integrerad trappa. Dessa pooler har ingen liner som behöver appliceras eller bytas. Man sparar mycket tid då det i princip bara är att lyfta ned poolen. PP pooler kan beställas med integrerad/inbyggd teknikrum eller friliggande som "vanliga pooler". 

Marina 3.png
Glasfiber

Skippa betong

En stor del av kostnaden som ligger utanför själva poolmaterialet är ofta betongen. De flesta pooler förutsätter att man gjuter en betongplatta som poolen står på - men inte alla. Vi har flera PP och glasfiber pooler som endast kräver packat underlag, men ingen betong. Våra stålpooler från Miamipool behöver heller ingen betongplatta. Ett alternativ för ne mer miljövänlig konstruktion är också att bygga en platta i annat material än betong - läs mer om våra miljöalternativ. 

Utan betong

Miljövänligare pool

Miljöpoolen har tagits fram för att minimera klimat och miljöpåverkan. Den kan beställas som Thermopool eller som Stålpool. Den senare i ett koncept vi tagit fram med Miamipool där poolformen är i svensktillverkad i stål. Bägge varianter har speciallösningar som minskar energiförbrukningen, toppkvalitet på pump och otroligt effektiv filtrering ingår. Denna typ av pool ska för att miljöpools konceptet ska bli komplett även använda Baquacil istället för klor, men det är givetvis ett valfritt inslag.

Läs mer om miljöpooler här 

miljopool

Andra former

De flesta pooler är rektangulära, men vill man sticka ut så går det givetvis att få poolen i andra format. Våra stålpooler kan fås som njurformade, lagoon, oval, octagon eller rund, Thermopoolerna är alltid rektangulära eller fyrkantiga men formatet måste inte följa standard -halva bredden av längden, ett populärt format som börjat komma är till exempel 10x4, eller osymmetrisk som bilden. Våra PP pooler kan också fås runda eller ovala samt med utvändig romantrappa för att bryta av. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt lösning 

overflow-pools-aaa-custom-pools-img_8cd10a5708dd4f10_4-3474-1-56abddf.jpeg
Andra former
NATURPOOL

Naturpoolen är mer av en bad-damm. Inga kemikalier används men däremot så behövs fortfarande teknik och filter. Dessa pooler är vanligare i Tyskland och i lite varmare länder, men blir allt mer populära i Sverige. Naturpoolen består av en del man kan bada i och en reningszon där man planterar särskilda växter som renar vattnet. Naturpoolen kan integreras med naturen på ett helt annat sätt än vanliga pooler. En naturpool behöver i regel konsultation på plats och vi erbjuder detta i Stockholmsområdet.  Naturpoolen har fortfarande skimmer, reningsverk och pump, men av lite annat slag än vanliga pooler. Istället för liner använder man gummiduk. Kontakta oss för din skräddarsydda Naturpool. 

Foto+2019-06-17+17+12+03.jpg

Prisexempel 60 kubik 

Gummiduk 

Reningsverk premium med automatik

Slang, kopplingar, bottenventiler och 2 skimmer 

Cirkulationspump 

100 000 kr 
Naturpool
Infinity & 
Overflow

Infintiypool innebär att den har en sida där vattnet rinner över. Vattnet ligger i övrigt slickat längs med poolkanten, i vanliga fall börjar baddjupet 10-15 cm ned från poolkanten. Kanten med den överrinnande delen placeras vanligen mot en maffig utsikt så den ser ut att smälta samman med himlen, eller havet.  Overflow är en pool som har samma höga vattenlinje som ligger diktann mot poolkanten men saknar den överrinnande kanten som infinity har.  Dessa lösningar ingår i vårt koncept "lyxpooler" men är även smidiga tillval i våra PP Pooler. 

Infinity pool och våra Vondom sun loungers vilka ni hittar i webbbutiken

Infinity pool

  Planera
  Poolbygget

Det är en hel del val att göra när man planerar sin pool. Vi har därför sammanställt sånt som kan vara bra att tänka på och känna till. Vad är det största kostnaderna, vad är en lagom storlek, vilken teknik behöver man, vad kan an göra själv och så vidare.  En av de mest grundläggande delarna är tillexempel om man ska gräva ned poolen eller ha den ovan mark alternativt delvis nedgrävd.

Läs på vår sammanställda lista här 

bottom of page