top of page
IMG_2477_crop-1024x683.jpeg

LINER

En liner är en PVC-folie som formsvetsas exakt till poolens storlek. Alla våra pooldukar är 0,75mm tjocka. En liner tillverkas alltid i ett undermått, det vill säga att den är något mindre än poolens innermått för att den skall kunna sträcka ut sig så bra som möjligt. Linern fästs i särskilda lister i poolens kant, och sträcks sedan långsamt ut i takt med att poolen fylls med vatten. Det går även att beställa platssvetsad liner så kallad armerad liner, den är då cirka dubbelt så tjock.  

Grader & kvalitet

Vi jobbar med flera grossister och tillverkare av liners. 

Miamipools Svensktillverkade liners, Poolstores liners och 

liners från Poolexperten och tillverkaren Albon. 

Samtliga liners kan måttbeställas och specialanpassas. Miamipool finns i en kvalitet, Poolstores liner har två olika kvalitéer; vanlig och HD, samt Poolexpertens liners från Albon och kommer i tre olika kvalitéer samt en ftalatfri version.    

Miami och Poolstores liner tål 32 grader, Albons liners varierar mellan 28-35 grader beroende på kvalitet. 

Miami

Miamipools liners tillverkas i Timrå i Sverige men använder Renolits folie. Dessa liners är 0,75 mm tjocka och tål minst 32 graders konstant värme i poolen. Miamipools liners finns i13 olika färgvarianter, sju enfärgade och sex mönstrade. Leveranstid ca 3-4 veckor.

 

Under högsäsong kan det ta längre tid. 

miami-pool-stensarg.png

Poolstore

Poolstores liners finns i två kvalitéer; standard och HD. 

Standard finns i färgerna Grå, Blå, Ljusblå, Beige, Turkos och Vit. 

samt mosaikmönstrad svart, sand, blå, grå och blå cararra. 

HD liners har lite högre kvalitet och kommer HD printade i speciella mönster 

där man kan välja mellan Calacatta marble (bilden), Ocean Midnight, Grey Granit och Jellystone. Både standard och HD är rekommenderad för en genomsnittstemperatur på 32-33 grader. 

Albon / Axon

Albon och Axons liners tillverkas i Frankrike och kommer i tre olika kvalitéer; Standard, Celcius och Premium. Standard tål 28 grader celcius temperatur, Celcius tål 33 grader och Premium tål 35 grader upp till 24 timmar men 33 graders om permanent temperatur.

 

Standard kan väljas enfärgad i vit, ljus blå, blå, turkos, beige och grå. I mönstrad form finns  blå mosaik och blue marble. 

Celcius kan väljas enfärgad enligt ovan samt i antracit, eller skogsgrön. Som mönstrad liner finns Blue Electric, White Calacatta Marble, Opaline och Golden Riviera (bild).

 

Premium liner har färgerna Svart, Mörkblå och Safari som tillval i enfärgad (utöver de andra ovan), mosaikmönstrad i svart, beige, blå och grå och HD printad i Ocean Midnight, Jellsytone, Electric och granit. 

visu_insitu_golden_riviera.jpeg

Ftalatfri liner 

Albons premium liner kommer också med valmöjligheten att vara helt utan mjukgörande ftalater. 

Denna nyhet inom liners finns än så länge bara tillgänglig som enfärgad och i fyra valbara kulörer.  

Vit, ljusblå, grå och beige. Kontakta oss om du vill ha en ftalatfri liner. 

Svetsad liner

Platssvetsad liner är en armerad liner som skärs till och svetsas på plats. Denna typ av liner är dubbelt så tjock 1,5 mm och har således mycket längre livslängd. En annan fördel med svetsad liner är att den blir så exakt som möjligt utan veck. Har man invändig gavel eller hörntrappa kan det vara lämpligt med  platssvetsad liner då det lätt blir veck i linern runt skarvar och vinklar vid trappan. 

Svetsad liner kostar ca dubbelt så mycket som vanlig liner. Vi kan endast erbjuda platssvetsad liner i Stockholmsområdet. Kontakta oss för offert. 

FÄRGER

Färgen på din liner avgör hur man uppfattar vattnets färg. Vill du tillexempel ha ett turkost vatten ska du välja en beige/sandfärgad liner, grå liner ger ljusblått vatten och blå liner ger mörkblått vatten. Välj mellan enfärgad eller mönstrad / mosaik för mer liv eller varför inte lägga till en mönstrad fris vid vattenlinjen?  Se våra vanligaste färger nedan. Kontakta oss om ni söker en färg ni inte ser nedan. 

Liner-beige-pool-vatten.jpeg

Beige

Liner-bla-ljus-pool-vatten.jpeg

Ljusblå

liner-bla-mellan-pool-vatten.jpeg

Medelhavsblå

Liner-gra-ljus-pool-vatten.jpeg

Mörkgrå

Liner-gron-pool-vatten.jpeg

Grön

Liner-bla-mork-pool-vatten.jpg

Mörkblå

4231365.jpeg

Mosaik Beige

liner calcetta.jpg

calcatta marble

bla-mosaik-liner.png

Mosaik blå

Ocean+Midnight.jpeg

Ocean midnight

gra-mosaik-1.jpeg

Mosiak grå

jelly.jpg

Jellystone

svart-mosaik-liner.png

Mosiak svart

electric-bl.png

Electric blue

cararra-bla-liner.png

Carrara

Garantier

En liner håller i drygt 10 år. De kan kan hålla upp till 20 år utan problem men bleks i regel på färg och kan börja tappa passform efter 10-15 år. Alla liners har 10 års garanti på duk och svetsar med 5 år 100% garanti och därefter 20% fallande per år.

En liner är väldigt tunn, 0,75 mm, så vid montering får man se upp med vassa föremål och att man inte har skor på sig när man kliver runt i poolen vid montering. Små stenar under skorna kan lätt göra hål i linern. Hål och revor omfattas inte av garanti när du väl satt upp linern så du måste granska din liner noggrant vid leverans. Upptäcker du en felaktighet så kontakta oss direkt, har du redan börjat göra håltagning i liner för lampor och utlopp så räknas det som att du har godkänt leveransen och den kan inte längre returneras. 

Läckage i liner kan ibland uppstå. Felsök vart vattnet läcker ut, det kan vara en fog som har släppt. Det är ovanligt men det händer. Fogar omfattas av garantin, men du måste hitta och kunna dokumentera felet för att garanti ska utfalla Här är det viktigt att vara uppmärksam på att tillverkarnas garantipolicy inte omfattar ersättning för montering eller påfyllnad av vatten etc. de ersätter endast med en ny liner. 

Blekning omfattas inte av garanti då detta oftast påverkas av hur mycket klor man har haft i poolen. För hög halt av PPM bleker liner och påverkar kvalitet. Liners av lägre kvalitet klarar ca 2.5 ppm och högre kvalitet max 3 ppm 

bottom of page