top of page

Special
Pooler

Unika lösningar med extra lyx

Här listar vi inslag för dig som vill göra poolen till något utöver det vanliga. 

Infinitypool, overflow, inbyggd jacuzzi, speciallösningar för poolskydd, och helautomatik. Kontakta oss med dina drömmar & visioner så ser vi till att förverkliga dem. 

Infinity

Infinity betyder att en sida av poolen inte har ett tydligt slut, utan vattnet smälter ihop med horisonten. Denna lösning görs sig bäst när poolen är placerad med en utsikt och gärna med lite höjd. Extra väl havsutsikt där pool, hav och himmel smälter samman, också vanligt vid takpooler på exempelvis hotell. Det är i princip bara Thermopooler som kan få till denna lösning. 

5bce303600105514b869c7b91f0f8c7d.jpeg
jet-stream-11095839.jpeg

Jet massage
i poolen

Man måste inte ha ett separat spabad för att uppleva massage och bubblor i poolen. Med Pahlens jetmunstycken kan man bygga en egen hydro massagehörna i poolen. Dessa är i rostfritt så går inte att kombinera med saltklorninator. 

Owerflow

Owerflow innebär att vattenivån alltid ligger slickad vid ytan och rinner över lite vid kanterna. Antingen har man ett litet glapp som på bilden eller en sarg med ventilhål som släpper igenom vattnet som skjuts över poolen (vanligt på de flesta badhus och hotellpooler). Denna lösning kräver en flödesvakt med automatisk vattenpåfyllnad. 

Overflow funkar inte till Miamis stålpooler men går utmärkt till thermopooler, flera PP pooler har även denna funktioner inbyggd eller som tillval. 

perimeter-overflow-pool-allstate-pools-and-spas-img_a9119a37034314a7_4-5130-1-ff46574.jpeg

Olika djup & inbyggda detaljer

Denna bild lånad från Houzz kombinerar flera skräddarsydda detaljer. Man har valt olika djup i poolen för att lättare skapa separata små oaser. Med en lägre sektion och inbyggda sittytor blir det extra tacksamt att även inkludera jet massage som förslaget ovan, man kan också installera fristående eller fasta solbritsar. Tänk på att bilden ovan inte är från Sverige, här behöver vi i regel ett pooltäcke över varför vissa lösningar helt enkelt inte går lika bra här. 

Med olika djup i poolen kan man även ha en djupdel för att dyka. Denna pool har även inkluderat fontäner vilket givetvis går att ordna för den som vill. 

overflow-pools-aaa-custom-pools-img_8cd10a5708dd4f10_4-3474-1-56abddf.jpeg
jet-swim-2000-600x450.png

Jetswim

Med en Jetswim i poolen kan du motionssimma utan att behöva bygga en extra lång pool. Vi har ett brett utbud olika Jetswim inklusive marknadens premium modell från Pahelns för riktiga proffssimmare.

Budget modell finns från 12 000 kr till Pahlens värsting "Athlete"som kostar 39 900 kr. 

Du kan läsa mer om den här på Pahlens egna sida 

Vårt förslag 
Luxury owerflow

 "Gecco"

Här utgörs poolens bas av Dorpols Polypropen pool i 12 mm (tjockaste) utförande.  Hela poolen kommer färdig inklusive teknik och lyfts på plats med kranbil. Det enda förberedelserna är att gjuta platta

(minst 15 cm) och dra fram el. 

Storlek invändigt 4 x 8 

Baddjup 1.5 meter 

Owerflow 

2 RGB lampor med styrning 

Compact. All teknik inbyggt. 

Sandfilter med Zeolit sand. 

UV ljus för extra rening. 

Invertervärmepump 13.5 kW eller värmeväxlare till bergvärmepump. 

Två hörntrappor med sittplats mellan alternativt helgaveltrappa 

Pris: 330 000 kr

Image by Avi Werde
bottom of page