top of page

Uppvärmning av pool

Det finns flera sätt att värma upp poolen. Poolvärmepumpar, värmeväxlare man kopplar till husets uppvärmningssystem, och solfångare. 

Det vanligaste är att man använder en poolvärmepump. Dessa fungerar som en luft/vatten värmepump men är specialanpassade för just pool. Äldre pumpar var så kallade on/off pumpar, man satte på pumpen när man ville värma poolen och stängde sedan av den. Dessa billigare värmare säljs fortfarande på en del ställen, men drar mycket ström och är ineffektiva/drar mycket ström. Vi säljer endast inverterpumpar, det innebär att pumpen kan stå på hela tiden men den arbetar och värmer bara när den behöver.

calidi_xp.jpg

Värmepumpar

Vi säljer invertervärmepumpar från Poolexperten och från Pahlens. Pahlens värmepumpar finns i lite fler varianter och för större pooler. 

Calidi 

Calidi är försedd med en värmeväxlare av titan och kan därmed med fördel även installeras i pooler utrustade med saltklorinator. Testad till energiklass A av oberoende testinstitut. Du hittar pumparna och specifikationer i webbutiken (snabbmeny till butiken längre ned på denna sida). 

Poolexperten 

Poolexpertens pumpar är ett prisvärt och tyst alternativ som finns i storlekarna 10, 13,5 och 17 kWh

Du hittar pumparna i webbbutiken 

unnamed.jpeg

Värmeväxlare

Vi säljer två olika värmeväxlare Elecros som tillverkas i England och Pahlens värmeväxlare. Alla värmeväxlare kan installeras och anslutas till el-, ved-, pellets- eller oljepanna, värmepump eller solfångaranläggning.

Använd gärna Pahlens kalkylator för hur stor värmeväxlare du behöver. 

Du hittar värmeväxlarna i butiken

unnamed.jpeg
unnamed.jpeg
Installing Solar Panels

Solfångare

Vi förmedlar solvärme via Miamipool.

En solig sommardag kan solfångarna höja temperaturen i poolen med 5-6 grader.

 

Bästa effekt får du om solpanelerna placeras i söderläge men även andra lägen ger bra effekt. Solpanelerna kan placeras på både tak och mark och panelerna ansluts med ett rörsystem till poolens cirkulationssystem i pumprummet.

Kontakta oss för offert

  Planera
  Poolbygget

Det är en hel del val att göra när man planerar sin pool. Vi har därför sammanställt sånt som kan vara bra att tänka på och känna till. Vad är det största kostnaderna, vad är en lagom storlek, vilken teknik behöver man, vad kan an göra själv och så vidare.  En av de mest grundläggande delarna är tillexempel om man ska gräva ned poolen eller ha den ovan mark alternativt delvis nedgrävd.

Läs på vår sammanställda lista här 

bottom of page